• 15 de desembre de 2015

  APC del Càncer

  Adenomatous polyposis coli (APC) és un gen supressor de tumors –la seua funció és ajudar a previndre el creixement incontrolable de cèl·lules, un pas potencial cap a transformar-se en cancerígenes. Quan l'APC muta o és eliminat en les cèl·lules del còlon, primer pòlips i després, finalment, pot sorgir càncer. Però, l'APC no actua sol per protegir contra càncers en teixits normals; controla altres molècules importants. Com interactuen quan una comença a créixer incorrectament – donant pas al desenvolupament del càncer– no està completament entés. En aquest cas, els científics s'han fixat en com un dels objectius de l'APC, la beta-catenina, afecta al desenvolupament del càncer. Han descobert que en el còlon (fotografiat amb diferents tipus de cèl·lules marcades en diferents colors), reduïnt la quantitat de beta-catenina, disminueix el creixement desenfrenat causat per la pèrdua d'APC. No obstant això, açò no era igual en els ovaris, on s'han descobert diferències entre teixits de les molècules controlades per APC. Un enteniment més detallat de com es desevolupen diferents càncers porta el potencial per a més oportunitats de tratament.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Ying Feng i col·laboradors
  University of Michigan Medical School, Ann Arbor, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons ( BY 4.0)
  Publicat en Plos Genetics, novembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.