• 15 de juny de 2018

  Amb Grans Osssos

  Pensa en els ossos i probablement t'imagines un esquelet mort i repiquejant. Però els ossos en el teu cos estan ben vius. Al llarg de la nostra vida, diferents tipus de cèl·lules treballen juntes per a crear i destruir el teixit ossi en cicles acuradament controlats que estan regulats per una sèrie de gens. Aquestes dues imatges són ossos de la cama del ratolí, tenyits amb tints que ressalten diferents components en l'os, vistos amb un microscopi. El de l'esquerra prové d'un animal sa, però el de la dreta prové d'un ratolí que no té un gen crucial anomenat receptor de proteïna morfogenètica òssia 1a (Bmpr1a). Sense ella, el cicle de creixement i de destrucció està desequilibrat, per la qual cosa els ratolins tenen ossos més grans però menys saludables. Aquest descobriment no només revela més sobre el manteniment saludable dels ossos, sinó que també apunta a objectius potencials per a tractaments futurs per a persones que pateixen malalties i trastorns ossis.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Soma Biswas i col∙laboradors
  Shanghai Jiao Tong University, Shanghai, Xina
  Originalment publicat sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Scientific Reports, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.