• 16 de juny de 2018

  Trossos de Salmonella

  Mentre algunes formes de Salmonella enterica provoquen gastroenteritis, altres causen febra tifoide. Hi ha milers de soques diferents i comparant les diferències entre els seus gens es podria ajudar a identificar les soques dolentes. La bona notícia és que investigadors de tot el món ja estan compartint esta informació en forma de peces xicotetes de material genètic de Salmonella, conegudes com a seqüències de lectura curta. Un nou programari anomenat EnteroBase reuneix estos trossos –al voltant de 10.000 reconstitueixen un genoma complet– permetent comparacions més sensibles que amb tècniques anteriors, on se centraven en un grapat de gens. Ací, els genomes reconstruïts de Salmonella (les boles acolorides) es compare amb les soques descobertes utilitzant mètodes més vells (de color negre). En molts casos les marques de colors i les negres coincidixen (unides per línies negres), suggerint que les noves tècniques més precises es poden utilitzar a partir d'ara. Comprendre la diversitat de Salmonella enterica podria ajudar, finalment, als epidemiòleg a ajudar en les àrees del món més afectades per la febra tifoide.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Nabil-Fareed Alikhan i col·laboradors
  Warwick Medical School, University of Warwick, Coventry, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, abril de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.