-
14 de juny de 2018
Espai Interior
Encara que la imatge recorda algun tipus d’erupció estel·lar o solar, realment el que estàs veient es l’interior de l’orella interna del peix zebra. Els investigadors han aconseguit fer vídeos com aquest gràcies a una nova tècnica d’imatge microscòpica que combina dues eines preexistents, una d’elles és similar a la tecnologia usada pels astrònoms. En lloc d’apuntar cap a les estrelles, els científics l’usen per capturar les cèl·lules de l’interior del teixit viu. Després transformen la sèrie d’imatges en 2D a vídeos en 3D. Aquest particular videoclip captura les cèl·lules immunitàries del peix zebra ''migrant'' per l’orella interna, arreplegant partícules de sucre (de color blau) a mesura que avança. En comptes de limitar les nostres investigacions de les cèl·lules vives al medi hostil d’un portaobjectes de microscopi, aquesta tecnologia permet als científics donar testimoni i per tant, comprendre millor com es comporten les cèl·lules en el seu entorn natural, inclòs e l’interior del teixit viu.
Escrit per Gaëlle Coullon
Vídeo/imatge del treball de Tsung-Li Liu i Srigokul Upadhyayula, i col·laboradors
Janelia Research Campus, Howard Hughes Medical Institute, Ashburn, VA, EUA
Imatge/vídeo reproduït amb el permís de AAAS - the American Association for the Advancement of Science
Publicat en Science, abril de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.