• 11 de novembre de 2016

  Acorralant el Còlera

  Els biofilms són mescles viscoses de bacteris de creixement ràpid, on cada microbi s’aferra obstinadament als seus veïns i als seus voltants. Quan els bacteris nocius estan involucrats, tal vegada en hospitals, un biofilm pot ser una font preocupant de malalties. Aquí, els investigadors utilitzen microscopis avançats per entendre com creixen els biofilms. Un biofilm representat des de dalt (dalt a l’esquerra) que es neteja primer digitalment (dalt a la dreta). A continuació, les línies roges destaquen més de 7.000 bacteris individuals de V. cholerae, que poden causar còlera (baix a l’esquerra). Finalment, l’anàlisi per ordinador produeix un model (baix a la dreta), que acoloreix cada bacteri per la seua altura en el biofilm en creixement (en blau obscur a la base i en rosa a la part superior). Els investigadors creuen que els bacteris s’acumulen en monticles com aquest a causa de les pressions en la reproducció en estreta proximitat, mentre que s’adhereixen a una superfície propera. La tecnologia ara es pot utilitzar per avaluar els efectes dels medicaments sobre els bacteris, i combatre les malaties que causen els biofilms.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Jing Yan i col·laboradors
  Princeton University, Princeton, NJ, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals; reproducció de la imatge permesa per PNAS
  Publicat en PNAS, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.