• 14 de desembre de 2019

  Vacuna a Quatre Bandes

  El virus Lassa (partícules dels quals es mostren) és portat per rates natives de l'Àfrica, però pot infectar als humans si ells entren en contacte amb els líquids corporals de l'animal i es pot estendre ràpidament entre persones per mitjans similars. Tot i que el virus és inofensiu per a les rates, en les persones causa una febre hemorràgica potencialment mortal. I, com altres dos virus de febre hemorràgica famosos, l' Ebola i Marburg, Lassa és endémica a algunes parts d'África i és una greu amenaça per a la salut. Però es preparà una nova vacuna de gran abast per combatre massivament aquests mortals virus. La vacuna, dirigida a Lassa, dos tipus d'Ebola i Marburg ha immunitzat amb èxit 20 micos macacs: cap dels animals va emmalaltir quan van ser infectats posteriorment amb els quatre virus, mentre que tots els micos de control no vacunats ho van fer. El resultat és un inici encoratjador cap a la versió humana de la vacuna i, tant de bo, el control d'aquests patògens perniciosos.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de la University of Texas Medical Branch
  Galveston National Laboratory, University of Texas Medical Branch, Galveston, TX, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Journal of Clinical Investigation, octubre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.