• 28 de novembre de 2018

  Turmells Torts

  El creixement d’un nadó és una tasca difícil. Milers de gens han de ser activats en uns patrons controlats acuradament per a crear el cap, els muscles, els genolls, els dits dels peus i tota la resta. Curiosament, molts gens s'utilitzen en diversos llocs del fetus en desenvolupament, controlats per bancs d’''interruptors'' (coneguts com amplificadors genètics) que activen cada gen en el moment adequat i en el lloc correcte. Aquestes imatges mostren els ossos dels peus de dos ratolins: el de l'esquerra està sa, però l'animal de la dreta té un defecte en l'interruptor de control que activa un gen anomenat Twist1 en les extremitats en desenvolupament, mentre que un conjunt diferent d'interruptors activen aquest gen en el crani i la cara. Els problemes amb TWIST1 en humans conduïxen a greus problemes amb la formació del crani i de les extremitats, de manera que trobar la ubicació d'aquests interruptors està proporcionant noves idees sobre el que podria estar anant malament.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Naama Hirsch i col·laboradors
  Department of Life Sciences, Ben-Gurion University of the Negev, Beer-Sheva, Israel
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, octubre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.