• 27 de novembre de 2018

  Vigilant Nocturn

  Els atacs epilèptics estan causats pel funcionament anòmal temporal en l'activitat cerebral i poden prendre una varietat de formes, des de pèrdues momentànies del coneixement fins a convulsions incontrolades amb pèrdua de consciència. Ocasionalment aquests atacs resulten en una mort inexplicable, un resultat anomenat mort sobtada i inesperada en l'epilèpsia (SUDEP), més probable que ocórrega de nit. Tot i que existixen mètodes per controlar als pacients mentre dormen, inclosos els sensors del llit que detecten el moviment, molts dels atacs nocturns es perden. El Vigilant Nocturn (Nigthwatch, a la imatge) és un dispositiu portàtil dissenyat per a detectar els batecs de cor inusualment ràpids i els moviments de sacsament, ambdós indicatius d'un atac epilèptic, i per enviar una alerta inalàmbrica als cuidadors. En els recents assajos nocturns es va demostrar que el dispositiu detectava el 85% dels atacs seriosos i el 96% de les convulsions més greus (convulsions tòniques-clòniques), sobrepassant en eficàcia als sensors de llit estàndard. Per als pacients epilèptics i els seus cuidadors, llavors, el Vigilant Nocturn pot proporcionar més tranquil·litat durant la nit.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de LivAssured
  Investigació de l'Eindhoven University of Technology, Eindhoven, Holanda
  Drets de la imatge reservats per LivAssured
  Investigació publicada en Neurology, novembre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.