• 16 de setembre de 2018

    Sent la Força

    Per estar enganxades, patir estiraments i compressions dins del nostre cos, les cèl·lules necessiten sentir la tensió per poder sobreviure. Les proteïnes de ''detecció de càrrega'' ixen cap a fora de les seues membranes, ajudant a ajustar-se a un entorn rígid o tou. En aquestes cèl·lules de ratolí, els sensors fluorescents analitzen la superfície d'aquesta minúscula mecanobiologia, examinant les forces en joc sobre la vinculina, una proteïna implicada en la fixació de la cèl·lula al seu entorn. A mesura que les cèl·lules s'adhereixen a una plataforma que tenen per davall, els sensors amb diferents sensibilitats (d'esquerra a dreta) detecten quanta vinculina és estirada (fila superior), en comparació amb quanta s'estén (fila inferior): la llum de color actua com una mesura, amb llum blanca que mostra les forces més grans. L'anàlisi mostra que les forces cel·lulars canvien i s'adapten per estirar la vinculina a una longitud específica. El següent pas és veure com funciona en microambients rígids cancerosos o teixits tous en desenvolupament.

    Escrit per John Ankers
    Imatge del treball d'Andrew S LaCroix i col·laboradors
    Department of Biomedical Engineering, Duke University, Durham, NC, EUA
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
    Publicat en eLife, juliol de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.