• 15 de setembre de 2018

    Germinació Cel·lular

    La majoria dels xiquets i xiquetes troben molt divertit girar sobre si mateix fins que es maregen. Però quan els marejos arriben inesperadament a la vellesa, és tot el contrari. Una de les causes és la pèrdua de cèl·lules ciliades d'una part de l'orella anomenada epiteli vestibular. Els investigadors van investigar si es podia provocar que les cèl·lules de suport en aquest epiteli es convertiren en cèl·lules ciliades afegint el gen ATOH1, tal com s'havia aconseguit en ratolins. L'epiteli vestibular humà va ser tractat amb un medicament per destruir les cèl·lules ciliades. Les cèl·lules de suport es van manipular genèticament per afegir ATOH1. L'anàlisi genètica va mostrar que centenars de gens de les cèl·lules ciliades s'activaven en aquestes cèl·lules. La seua observació mitjançant microscòpia electrònica va revelar que les projeccions paregudes als pèls havien sorgit de la seua part apical (a la foto). ATOH1 sembla capaç de posar en marxa la transformació de les cèl·lules humanes de suport en les cèl·lules ciliades. La recerca continua amb l'esperança de crear cèl·lules ciliades completament funcionals per tractar trastorns de l'equilibri.

    Escrit per Lux Fatimathas
    Imatge del treball de Ruth Rebecca Taylor i col·laboradors
    UCL Ear Institute, University College London, London, Regne Unit
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
    Publicat en eLife, juliol de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.