• 2 de desembre de 2019

  Semblança Limitada

  Malgrat les apariències, compartim semblances fonamentals amb els animals que ens envolten. Per aquesta raó els experiments en ratolins ens han aportat incontables descobriments sobre la nostra pròpia biologia. Però, ¿hi ha algun límit del que podem aprendre dels animals que són prou diferents a nosaltres? Per a investigar-ho, uns científics han comparat amb molta cura el desenvolupament del cerebel humà -part del cervell dedicat al processament de la informació sensorial (a la imatge es mostra una secció transversal)- amb el dels ratolins i macacos. Han descobert que els cerebels humans tenen característiques completament úniques, com són un grup de cèl·lules del desenvolupament que mai s’havien trobat en aquesta regió i una producció més lenta de certes estructures. Açò pot revelar perquè els intents anteriors de replicar alguns defectes del cervell humà en ratolins han resultat dificultosos, ja que els manca algun dels mecanismes involucrats. Aquest és un consell de precaució per a aquells que utilitzen models animals per obtindre conclusions sobre la salut humana i una important revelació de què podem, i què no podem, aprendre de les nostres relacions evolutives.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Parthiv Haldipur i col·laboradors
  Center for Integrative Brain Research, Seattle Children’s Research Institute, Seattle, WA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, octubre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.