• 7 de juny de 2018

  Seguiment de Tumors

  En rastrejar animals a través del bosc, les empremtes i els excrements que deixen, revelen la seua mida, salut i hàbits. I per als metges que cacen tumors al cos, les molècules i materials que produeixen, donen pistes importants. Per exemple, detectar els gliomes – tumors cerebrals mortals– és complicat, pel que un nou enfocament, és utilitzar l’espectroscòpia de ressonància magnètica per a visualitzar les seues propietats metabòliques, en lloc de les estructurals. En revelar la presència d’una substància, sovint produïda per tumors, els escàners poden monitorar la seua activitat i la resposta als tractaments. Per exemple, després de només una setmana de tractament experimental, la quantitat d'àcid alfa-hidroxiglutàric – una molècula coneguda per iniciar i estimular el creixement tumoral, que ix de color taronja en aquests escàners cerebrals– produïda per un glioma del pacient, va ser reduïda dràsticament (imatge de la dreta). Escanejos similars van mostrar també reduccions en altres productes tumorals, el que suggerix que el tractament està reprogramant la seua activitat, i això destaca el valor d’aquesta nova ferramenta de seguiment a l’arsenal de caça de tumors.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge d'Ovidiu Andronesi, M.D., Ph.D., Martinos Center for Biomedical Imaging, Massachusetts General Hospital
  Department of Radiology, Massachusetts General Hospital, Athinoula A. Martinos Center for Biomedical Imaging, Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, abril de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.