• 16 de desembre de 2019

  Revitalitza la Teua Pell

  La teua pell te l'habilitat natural de fer allò que prometen algunes cremes miraculoses: rejovenir i regenerar. Petits compartiments de cèl·lules mare -cèl·lules iniciadores capaces de desenvolupar-se en qualsevol forma de cèl·lula nova- es troben arreu de la pell per proporcionar un servei de reposició constat. No s'entén com exactament aquestes cèl·lules dicten la regeneració, però un nou estudi ha identificat una eina de maneig molecular que utilitzen les cèl·lules mare per coordinar-se entre els compartiments. També va revelar que uns vasos especials anomenats capil·lars limfàtics formen una xarxa complexa entre els grups de cèl·lules, que s'assenten a la base de cada fol·licle pilós. Les cèl·lules mare dels fol·licles (a la imatge, després que els investigadors van fer que la pell fos transparent per veure la xarxa) segreguen molècules per controlar l'entorn circumdant i sincronitzar el creixement a tota la pell, un descobriment que podria proporcionar un nou enfocament per combatre els defectes de cicatrització de ferides i fins i tot pèrdua del cabell.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Shiri Gur-Cohen i col·laboradors
  Robin Chemers Neustein Laboratory of Mammalian Cell Biology and Development a The Rockefeller University
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, octubre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.