• 13 de gener de 2018

  Revertint la Pèrdua de l'Audició

  Al voltant d'11 milions de persones al Regne Unit pateixen pèrdua auditiva. Pot ocórrer quan ens hem sobreexposat al soroll, causant danys a les cèl·lules ciliades de la nostra orella interna o als nervis associats a l'audició. Les neurones ganglionars espirals (NGE) són les neurones que convertixen els sons que escoltem en senyals neuronals processats pel nostre cervell. Quan les NGE estan danyades, es pot produir una pèrdua auditiva significativa. Sobreestimulant un gen anomenat NEUROG1 (que és essencial per a la proliferació cel·lular), els investigadors van poder fer que les cèl·lules mare es diferenciaren en neurones auditives (a la imatge, de color roig, amb les cèl·lules ciliades de verd) i, al seu torn, ajudaren a restaurar l'audició. Tanmateix, al fer-ho, van descobrir que la sobreestimulació de NEUROG1 també feia que les cèl·lules mare es dividiren massa ràpidament, la qual cosa podria associar-se a un augment del risc de càncer. Aquesta serà una consideració important en futures investigacions sobre l'ús de cèl·lules mare per restaurar l'audició.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de Kelvin Y. Kwan, Rutgers University-New Brunswick
  Department of Cell Biology & Neuroscience, Rutgers University, Piscataway, NJ, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Stem Cell Reports, novembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.