• 27 de juny de 2015

  Resposta d'Emergència

  El nostre ADN està danyant-se constantment, i errades en la reparació pot provocar mutacions, que condueixen al càncer. Però les cèl·lules tenen nombroses xarxes de seguretat, com la resposta a danys a l'ADN (DDR), una cascada de proteïnes que reuneix un kit d'eines moleculars al lloc danyat o el punt de control de l'assemblatge del fus mitòtic (SAC), que atura la divisió fins que l'ADN es repara. Examinant cucs microscòpics anomenats C. elegans, els investigadors han descobert que el DDR i el SAC treballen junts. La imatge mostra cèl·lules de cucs en porpra i els punts brillants a l'esquerra mostren on s'està reparant l'ADN. Aquests cucs tenen carències de certs components del SAC (part superior) i del DDR (centre i baix). Tots tenen més llocs d'ADN danyats que els cucs normals. Així doncs, no només ho revisen, SAC i DDR també ajuden a previndre danys. Com que algunes quimioteràpies funcionen amb l'activació de DDR i SAC per matar cèl·lules danyades, aquest coneixement podria ajudar a optimitzar els tractaments contra el càncer.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge adaptada del treball de Katherine Lawrence, Thinh Chau i JoAnne Engebrecht
  University of California, Davis
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Genetics, abril de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.