• 31 de maig de 2018

  Proves d’Armes

  Amb símptomes com febra, calfreds, fatiga, tos i falta d’alè, una infecció amb el coronavirus de la síndrome respiratòria d'Orient Mitjà (MERS-CoV) comença com moltes altres infeccions del sistema respiratori. Però, per a més d’un terç de les persones que agafen el virus, el resultat és mortal. Tot i que MERS-CoV –mostrat de color verd, atacant cèl·lules– és, afortunadament, molt estrany, amb només 2.206 casos a tot el món confirmats pels laboratoris, és extremadament mortal i encara no existixen tractaments o cures específiques. No obstant, això es pot canviar. Dos anticossos monoclonals, que s’ha demostrat que neutralitzen MERS-CoV en ratolins, estan ara preparats per a ser provats per primera vegada en voluntaris humans. Si l’assaig, que està patrocinat pel National Institutes of Health als EUA, té èxit, els anticossos poden proporcionar la primera munició dirigida per previndre morts associades a la MERS, així com per controlar futurs brots del virus.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del NIH National Institute of Allergy and Infectious Diseases
  Drets de la imatge reservats pel NIAID
  NIH Clinical Trial, maig de 2018


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.