• 4 d'abril de 2017

  Pèls per l'Audició

  Aquests brots frondosos són petites protuberàncies anomenades esterocilis que emanen des de les cèl·lules ciliades sensorials en l'orella d'un ratolí. Aquets estereocilis estan també presents a les orelles humanes, en els quals es detecten i es transmeten cap al cervell els estímuls relacionats amb el so i l'equilibri. En les persones amb síndrome d'Usher –caracteritzat per la pèrdua de l'audició, ceguesa i vertigen– els estereocilis són sovint rabassuts a causa de defectes en les proteïnes responsables per al seu desenvolupament normal. Els ratolins amb una mutació en una d'aquestes proteïnes del desenvolupament –anomenada whirlina– també han acurtat els estereocilis juntament amb problemes d'equilibri i d'audició, la qual cosa els fa ideals per a l'estudi de la síndrome d'Usher i per al desenvolupament de tractaments potencials. Mitjançant l'ús d'un vector viral per lliurar una whirlina funcional per a les orelles internes d'aquests ratolins, els científics han aconseguit restaurar el creixement dels estereocilis i millorar l'audició i l'equilibri dels animals durant un període de mesos. Aquest resultat encoratjador ara aplana el camí per a un enfocament de teràpia gènica similar en els éssers humans.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del Johns Hopkins Medicine
  Neurotology Program, National Institute on Deafness and Other Communication Disorders (NIDCD), NIH, Bethesda, MD, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Molecular Therapy, març de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.