• 8 de maig de 2017

  Patrons que Importen

  Hi ha milions d'imatges de ressonància magnètica (IRM) emmagatzemades als ordinadors d'hospitals de tot el món, que potencialment contenen pistes per detectar les afeccions cerebrals abans que es desenvolupen. Les persones que pateixen d'ansietat o depressió de vegades comparteixen canvis cerebrals comuns –patrons amagats en els feixos de cèl·lules nervioses coneguts com a substància blanca. Ací, un superordinador que executa un algoritme d'aprenentatge automàtic examina les seccions d'IRM recorrent un cervell humà, comparant-los amb altres cervells i aprenent mentre avança. Els canvis comuns en la substància blanca associats amb la depressió clínica (DC) es destaquen amb colors càlids, amb àrees de color roig mostrant el fòrnix, associat amb la memòria. La codificació intel·ligent pot ara comparar el cervell dels futurs pacients amb aquests patrons històrics, predient els més exposats a la DC i, amb sort, conduir a una intervenció i tractaments de manera més ràpida.
  Hui comença la Setmana de Conscienciació sobre la Salut Mental 2017 al Regne Unit

  Escrit per John Ankers

  Imatge cortesia de David M Schnyer, Peter C. Clasen, Christopher Gonzalez i Christopher G. Beevers
  Department of Psychology, University of Texas at Austin, Austin, TX, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Psychiatry Research: Neuroimaging, març de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.