• 5 de desembre de 2019

  Patrons de Vida

  Els patrons bonics donen bellesa a la vida i pot ser que algun dia, el patró perfecte puga salvar la teua vida. L'enginyeria tissular és el procés mitjançant el qual es confecciona nou material per a reemplaçar l'original danyat o malalt. El primer pas és establir una base de cèl·lules en el patró correcte per a orientar així el creixement. S'ha desenvolupat una nova eina per tal de millorar la precisió d'aquesta base de cèl·lules i el procés de recerca que la precedeix. Aquesta eina pot extreure de manera selectiva certs tipus de cèl·lules menudes d'una mostra de material i superposar-les en qualsevol mena de superfície plana i en qualsevol disseny, com les cèl·lules tenyides de roig i verd que podem veure a la imatge. Aquest procés podria potencialment extreure cèl·lules canceroses del torrent sanguini del pacient per a poder examinar-les en plataformes utilitzant diferents tipus de medicaments, o per a poder ajudar a assentar les bases de cultius de teixit nous al laboratori.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge de Mohammad Qasaimeh, Engineering Division, New York University Abu Dhabi, Abu Dhabi, Emirats Àrabs Units
  New York University Abu Dhabi, Abu Dhabi, Emirats Àrabs Units
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Lab on a Chip, octubre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.