• 26 de juny de 2017

  Notox

  Aquest és un cultiu de bacteris Clostridium botulinum, que produeixen una de les substàncies biològiques més tòxiques, per l’home, conegudes. La increïblement potent neurotoxina botulínica és responsable de la malaltia alimentària, de vegades fatal, coneguda com botulisme, que es caracteritza per la debilitat i la paràlisi muscular – (així com els fronts perfectament llisos i sense arrugues de les celebritats que desafien l’edat). A causa de la potència de la toxina, la letalitat i la facilitat de producció, es classifica com a amenaça de bioterrorisme, com l’Àntrax, les plagues o l’Ebola. Però afortunadament, ara el científics han descobert inesperadament un potencial antídot. Mentre utilitzaven una síntesi química especial, anomenada química click, per crear nous compostos que podrien inhibir la toxina, els investigadors van trobar que un del reactius de síntesi, en lloc dels compostos definitius, podia bloquejar la toxina. Van passar a provar el reactiu –clorur de coure– en ratolins als que s'havien donat dosis letals de la toxina, i van trobar que el tractament podia allargar significativament les vides del animals.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge courtesia dels Centers for Disease Control and Prevention
  Investigació de The Scripps Research Institute, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en the Journal of the American Chemical Society, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.