• 27 de juny de 2017

  Cuc Acorralat

  El tricocèfal dels humans (Trichuris trichiura) és un cuc paràsit que viu a l'intestí d'uns 500 milions de persones a tot el món –la seua infecció, la tricuriosi, pot causar greus problemes gastrointestinals o fins i tot discapacitats. A mesura que creix, un extrem del cuc sobresurt als intestins, mentre que l'altre s'aparella amb altres cucs propers –cada femella produeix milers d'ous al dia. Encara que actualment no hi ha vacuna, hi ha esperança –les substàncies anomenades dihidrobenzoxazepinones són capaces de matar els cucs en ratolins infectats. Però això només és la solució a la meitat del problema. Els ous poden sobreviure a canvis dramàtics de temperatura, de manera que les zones afectades del món estan en perill durant tot l'any. Una bona notícia, doncs, és que les dihidrobenzoxazepinones també poden funcionar com un esprai químic que destrueix els ous abans que eclosionen. Actuar sobre els llocs on el cuc podria estar a l'aguait a determinades parts d'Àsia i dels Estats Units ajudaran a controlar aquest paràsit tan estés.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de la University of Manchester
  Faculty of Biology, Medicine and Health, University of Manchester; Department of Chemistry, University of Oxford and Centre for Respiratory Biology, University College London, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en PLOS, Neglected Tropical Diseases, febrer de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.