• 29 de maig de 2018

  Model en Miniatura de Tumors

  En la recerca en curs per trobar tractaments eficaços contra el càncer, els científics posen a prova incontables medicaments candidats a les cèl·lules canceroses en cultiu per veure quina atura el creixement de les cèl·lules o, millor encara, les mata. Però, dins del cos humà, els càncers no solen créixer com fulls bidimensionals com ho fan a les plaques petri. Ells creixen com a tumors tridimensionals, amb les cèl·lules de l'exterior del tumor que experimenten diferents interaccions i influències moleculars respecte de les que estan dins. Per millorar l'emulació dels tumors reals en un entorn de laboratori, els investigadors han elaborat un mètode per cultivar esferoides tridimensionals del càncer –el que es mostra aquí l'han creat a partir d'una línia cel·lular de càncer de pàncrees humà. L'ús d'aquestes boles tumorals ja ha donat lloc al descobriment d'un compost que impedix el creixement de les cèl·lules que porten una mutació habitual del càncer i, per tant, constituïxen un precedent per a descobriments similars en el futur.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Smitha Kota i col·laboradors
  Department of Molecular Medicine, The Scripps Research Institute, Florida, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Oncogene, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.