• 26 d'octubre de 2015

  Mapificant Mitocondris

  Totes les nostres cèl·lules, exceptuant els glòbuls rojos, contenen mitocondris –orgànuls responsables de generar l’energia que necessitem per a funcionar. Els errors en els mitocondris poden causar una àmplia gamma de símptomes debilitants i afeccions com la debilitat muscular, problemes de visió i malalties cardíaques. Els investigadors han desenvolupat recentment una nova forma d'estudiar l'estructura i funció de les proteïnes subcel·lulars en el teixit viu, que és essencial per a la comprensió del desenvolupament i l'organització cel·lular. Aquesta tècnica de mapatge s'ha utilitzat en estudis in vivo [en organismes vius] sobre les proteïnes presents en l'estructura dels mitocondris en Drosophila –un tipus de mosca petita. A la foto es mostren discs imaginals de l’ala –el teixit que va a originar les ales de la mosca - amb i sense el marcatge de la matriu mitocondrial, l'espai intern dels mitocondris, on es construeixen les proteïnes. El mapatge permet identificar diferents proteïnes mitocondrials, i dóna una idea de la genètica que hi ha darrere de diverses malalties mitocondrials.

  Escrit per Helen Thomas

  Imatge del treball de Chiao-Lin Chen i col·laboradors
  Department of Genetics, Harvard Medical School, Boston, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PNAS, setembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.