• 4 de gener de 2015

  Mantindre's Llis

  Aquest tira de teixit muscular es va retirar de l'intestí d'una rata i es va mantindre viva durant dos setmanes, banyada en un còctel químic. El seu aspecte groc està produït per la mescla de cèl·lules en el sistema nerviós entèric [intestinal], tenyit de color roig i verd per a ressaltar la maquinària funcional en aquesta tira de múscul, inclús fora del cos. Dins dels nostres intestins, els impulsos nerviosos controlen la contracció del múscul llis i, en última instància, la digestió dels aliments, com el d'un gran sopar de Nadal. Estes tires musculars de laboratori (que són només 500 vegades més xicotetes que una banda elàstica), podrien ser unes excel·lents candidates per a la reparació microscòpica dels intestins amb afeccions com la síndrome de l'intestí curt, i ja han sigut cultivades a través de minúscules bastides biocompatibles que obrin pas cap al disseny d'estructures més precises per a futurs trasplantaments en pacients humans.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de James Dunn i col·laboradors
  University of California Los Angeles
  Publicat originalment sota una llicència de Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS One, desembre de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.