• 26 de setembre de 2016

  La Victòria en els Intestins

  Els bacteris dels nostres intestins habitualment són amistosos; per a nosaltres és així però potser que no siga igual a l’inrevés. La nostra salut depèn de la nostra flora intestinal, la qual és pertorbada per diverses malalties. Però ací està el problema: no és coneix massa bé la forma en què els diferents microorganismes aconsegueixen viure un al costat de l’altre. En l’intestí d’aquest peix zebra, en blau està acolorit el bacteri Vibrio cholerae lluitant pel territori amb altres espècies, Aeromonas veronii. És en realitat l’amfitrió qui resol el marcador; quan els intestins del peix es contrauen, V. cholerae s'adherix millor que A. veronii, la qual és expulsada sense contemplacions (mira-ho en el vídeo ací). Per a capturar el moment de la batalla bacteriana sense interferir requereix sotilesa, però es precisa de microscòpia en làmina. Investigant com el sistema nerviós dels intestins afectava als diferents bacteris ha permès l’obtenció de pistes per a abordar diferents desordres humans com la malaltia de Hirschsprung.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Travis J. Wiles i Matthew Jamielita, i col·laboradors
  University of Oregon, Eugene, OR, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Biology, juliol de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.