• 25 de setembre de 2016

  Curació Digestiva

  Renunciar a una dieta per un caprici és un cas clàssic de pensar amb l'estómac, però la connexió entre el cervell i l'intestí és molt més profunda que això, afectant potencialment a com el nostre sistema immunitari respon als microorganismes. Els investigadors que treballen amb els nemàtodes, a la foto es mostren amb els budells ressaltats en verd, van trobar que diversos neurotransmissors, molècules que al cervell s'utilitzen per a senyalització, afectaven a la seua immunitat. En particular, el bloqueig de la via de senyalització de la dopamina, generalment associada amb sensacions de recompensa i addicció, va fer els cucs més resistents a un patogen bacterià comú en l'intestí, mentre que l'augment de la dopamina el va fer més vulnerable. Senyals del cervell a través de la dopamina podrien participar en mantenir el sistema immunitari sota control, evitant que reaccione en excés o perjudique a bacteris intestinals beneficiosos. La demostració d'una relació similar entre el cervell i la immunitat intestinal en els éssers humans podria suggerir radicalment noves formes de tractar malalties infeccioses i immunitàries; adreçant-se, alternativament, cap al sistema nerviós.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Xiou Cao i Alejandro Aballay
  Department of Molecular Genetics and Microbiology, Duke University Medical Center, Durham, NC, EUA
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2016
  Publicat en Current Biology, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.