• 18 de març de 2023

  Horitzons en Expansió

  Gràcies a una estratègia innovadora de la imatgeria coneguda com a microscòpia d'expansió, els científics poden veure molt més clarament l'interior de les cèl·lules. En lloc d'intentar millorar l'òptica del microscopi, la microscòpia d'expansió utilitza forces físiques per crear una visió més propera: les mostres estan incrustades en un hidrogel, que s'unfla amb aigua, ampliant els espais entre estructures moleculars i millorant així la visibilitat. Perfeccionant encara més aquesta tècnica, els investigadors han desenvolupat un nou conjunt d'eines, anomenat Magnify, per aconseguir una expansió del texit d'11 vegades alhora que marcaven múltiples estructures diferents. Submergir-se en aquest teixit renal (mostrat a la imatge) revela la disposició dels components cel·lulars, com l'ADN als nuclis (en magenta) i la proteïna citoesquelètica ACTN4 (en taronja), amb un detall extraordinari. Compatible amb molts protocols existents per preparar mostres de teixit i microscopis convencionals de camp clar, Magnify està dissenyat per fer que la microscòpia d'expansió siga més potent i més accessible, amb exemples d'aplicacions en teixit cerebral i pulmonar que apunten a una sèrie d'usos potencials.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Vídeo del treball d’Aleksandra Klimas i Brendan R. Gallagher, i col·laboradors
  Department of Biological Sciences, Carnegie Mellon University, Pittsburgh, PA, EUA
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Nature Biotechnology, gener de 2023

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.