• 19 de març de 2023

    Desenvolupament del Ratolí

    Un òvul fecundat es dividix fins que emergix un humà. Els biòlegs del desenvolupament estudien aquesta dansa complexa de cèl·lules per aprendre com es construïxen els cossos. Però fer una ullada a les primeres etapes del desenvolupament no és fàcil, de manera que utilitzen models científics. Un dels més emocionants és l'embrioide ETX, que es construïx a partir de cèl·lules mare de ratolí. Permet als científics estudiar esdeveniments que no poden veure a l'úter i no implica experimentar amb animals. Però els embrioides ETX d'alta qualitat són difícils de produir. Ací, veiem un fet amb una recepta nova i més eficient (el seu patró d'etiquetes fluorescents ens diu que les seues cèl·lules estan ben organitzades). En ajustar el seu procediment, els investigadors van poder produir aquests embrions amb una taxa d'èxit del 40%. Aquesta millora fa que el treball amb embrioides ETX siga més factible per als científics de tot el món, cosa que els pot ajudar a respondre preguntes profundes sobre com comença la vida.

    Escrit per Henry Stennett
    Imatge del treball de Cathérine Dupont i col·laboradors
    Department of Developmental Biology, Erasmus University Medical Center, Rotterdam, Països Baixos
    Imatge publicada originalment publicada sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en Science Advances, gener de 2023

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.