• 10 de maig de 2018

  Geometria de la Vida

  La vida és més que només gens i cèl·lules; de vegades ens oblidem de les forces importants de la natura que mantenen tot físicament unit. La tensegritat és un terme utilitzat en biologia per descriure com la tensió i la compressió treballen conjuntament per mantindre tot al seu lloc. A causa de la tensegritat, els sistemes vius poden deformar-se i reconfigurar-se sense trencar-se quan es troben amb forces externes, un fet paregut a quan un edifici fort es mou durant un terratrèmol sense arribar a col·lapsar-se. Els investigadors han desenvolupat un nou model, que combina la simulació d'investigació biològica i l'animació per ordinador per estudiar el paper de la tensegritat en els sistemes vius. Aquesta animació mostra la tensegritat en acció en una molècula individual de dineïna, que es troba en la cua de l'espermatozoide. El model ha permès als científics comprendre com la tensegritat dicta els moviments de la vida a diferents escales, fins al nivell dels àtoms individuals.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge/vídeo de Charles Reilly / Wyss Institute de la Harvard University
  Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering, Harvard University
  Drets de la imatge/vídeo reservats pels autors originals
  Investigació publicada en ACS Nano, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.