• 10 de març de 2019

  Força Fluida

  Els organoides - versions en miniatura d'òrgans cultivats al laboratori - han revolucionat la investigació sobre biologia cel·lular i tissular, ja siga per a l'estudi del desenvolupament, malalties, o respostes a fàrmacs. No obstant, els organoides tenen les seues limitacions quan es tracta de recapitular les coses reals. Més notablement, manquen de vasos sanguinis. Per tant, el desenvolupament d'organoides renals molt vascularitzats - com el de la imatge - representa un important pas endavant en la investigació d'organoides. Per a provocar el creixement dels vasos sanguinis en els renyons en miniatura, els investigadors van sotmetre els organoides en desenvolupament a estrès de fluid - la força exercida per un fluid - que és conegut per la seua importància en el desenvolupament vascular adequat en l'embrió en creixement. Amb certesa el tractament va funcionar, produint una xarxa d'estructures semblants a capil·lars a mesura que els organoides creixien. A més, la millora de l'aportament d’oxigen i nutrients als organoides va millorar el desenvolupament dels seus glomèruls - unitats de filtració - de manera que eren més semblants als dels renyons reals.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del Wyss Institute at Harvard University
  Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering, Harvard University, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Methods, febrer de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.