• 27 de juny de 2021

  Exigent amb el Menjar

  Hi ha cèl·lules del sistema immunitari que engolixen partícules invasores, de manera semblant al personatge de videojocs Pac-Man que devora baies. Una d'estes són els macròfags, els quals envolten al seu objectiu amb la capa externa i l'engolix (un procés anomenat fagocitosi). Estes eviten engolir accidentalment cèl·lules sanes o inofensives ja que ataquen solament a aquelles que han sigut senyalades amb suficients anticossos marcadors per altres cèl·lules immunitàries. Per entendre com els macròfags evaluen la quantitat de marcadors s'ha realitzat un nou estudi utilitzant una tècnica anomenada Origami d'ADN, amb la qual es crea per una banda un sistema sintètic de receptor-objectiu en la superfície dels macròfags i per una altra xicotetes perles sintètiques. Els investigadors descobriren que els macròfags (en verd) absorbiren les perles que tenien les seues etiquetes més estretament agrupades (en taronja) i mostraren un increment de l'activitat dels seus receptors (aspecte crucial per iniciar l'atac dels macròfags). Els tractaments per als càncers i malalties autoimmunes i neurdegeneratives es basen en l'activitat d'estos receptors, per tant entendre com l'agrupament i el recompte dels anticossos afecta a la fagocitosi podria ajudar a perfeccionar les teràpies o inclús desenvolupar nous mètodes amb receptors sintètics per a la defensa dirigida.

  Escrit per Anthony Lewis

  Vídeo del treball de Nadja Kern i col·laboradors
  Department of Cellular and Molecular Pharmacology, University of California San Francisco, San Francisco, CA, EUA
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, juny de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.