• 1 d'abril de 2017

  Escàners de Cadells

  Per a persones amb determinades discapacitats, com un deteriorament de la visió, pèrdua d'oïda, problemes de mobilitat, o malalties mentals, els gossos de servei són companys inestimables. Ells ajuden amb la navegació, obrir la porta, recollir objectes, i altres tasques diàries amb les que potser, el pacient sol, podria tindre problemes. Però entrenar cadells de servei és molt car, en part perquè aproximadament el setanta per cent d'ells no completarà la rigorosa educació. Els gossos de servei han de posseir un temperament excepcionalment tranquil; i, mentre són escollits els cadells candidats més tranquils, alguns, en última estança, acaben sent massa excitables per a la tasca. Ara, els investigadors han descobert una manera d'identificar a aquells cadells amb majors possibilitats d'èxit. Els escàners cerebrals van revelar que els gossos amb una menor activitat en l'amígdala –una regió associada amb l'excitabilitat– tenien més probabilitats de prevaldre. Determinant d'aquesta manera quin és el millor gos podria, en última instància, estalviar diners i temps, el que significa que els pacients rebran més fàcilment l'ajuda de quatre potes que necessiten.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Gregory Berns, Emory University
  Psychology Department, Emory University, Atlanta, GA, EUA
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en Scientific Reports, març de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.