• 14 d'octubre de 2015

  Detecció de la Direcció

  Everest, la nova pel·lícula en 3D, convida al públic a ''experimentar l'aventura èpica fins al cim''. La sensació de què estàs pujant una muntanya sembla real perquè les imatges estimulen circuits neuronals del teu cervell que processen el moviment. Els científics, mentre intentaven entendre com funcionen aquests circuits complexos, han descobert un tipus de neurona fins ara desconeguda, anomenada LPi, en mosques de la fruita –que són estudiades perquè tenen un sistema de processament del moviment similar però més simple que el dels éssers humans. Aquestes neurones produeixen l'excitació de parts dels circuits pel moviment en una direcció i la inhibició del moviment oposat. Això es creu que juga un paper important en la reducció del 'soroll' en els circuits neuronals que d'altra manera causarien confusió. La foto mostra un grup de neurones LPi, modificades perquè brillen en diversos colors, connectades a través de llargues fibres nervioses a la placa lobular –l'estructura del cervell de la mosca dedicada al processament del moviment visual.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge d'Aljoscha Nern, Janelia Farm Research Campus, Virginia, EUA
  Max Planck Institute of Neurobiology, Martinsried, Alemanya
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, juliol de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.