• 29 d'agost de 2019

  Creant Records

  Des de fa molts anys, hi ha una teoria que ha sigut plantejada per científics que diu que les nostres memòries deixen marques físiques o empremtes dactilars en el nostre cervell anomenades engrames. A l'hipocamp, el centre de memòria del cervell, els engrames representen els conjunts de neurones activades després que una memòria es forma i podria tindre un paper important en com recordem i responem davant de certs esdeveniments. Un equip de científics ha estudiat la presència d'engrames a l'hipocamp de ratolins (mostrats amb els cossos cel·lulars tenyits en roig) després de ser exposats a situacions d'estrés social. Els ratolins que mostraven comportaments depressius tenien concentracions més altes d'engrames en certes àrees de l'hipocamp comparat amb els ratolins que no havien sigut afectats tant per l'ambient estressant. Bloquejant aquests engrames ajudava a prevenir que els ratolins amb símptomes depressius evitaren interaccions socials. En un futur, els engrames podrien ajudar a tractar i fins i tot curar símptomes de conducta de la depressió.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del treball de Tian Rui Zhang i Amanda Larosa
  Basic Neuroscience Division, Douglas Hospital Research Centre, Montreal, QC, Canadà
  Drets de la imatge reservats pels autors/ores originals
  Publicat en el Journal of Neuroscience, agost de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.