• 30 d'agost de 2019

  Arts i Ments

  "L'atenció plena" o "consciència plena" es fa cada vegada més popular sabent els seus efectes potencials en el benestar i salut mental - encara que trobar una forma adequada d'efectuar-ho és essencial per la seua realització a llarg terme. Investigadors han treballat amb un grup menut d'estudiants d'institut americans per a desenvolupar un programa de consciència plena basada en l'artteràpia. Combinant activitats creatives amb diverses formes de meditació, els estudiants reportaven tindre menys mals de cap relacionats amb l'estrés després de les sessions normals. Aquestes figures acolorides - dibuixades abans (esquerra) i després (dreta) de la meditació - potser mostren una "descàrrega" emocional més enllà dels seus propis límits. Un estudiant va dir que sentia com si el seu estrés "s'escampava i desapareixia". Mantenir una ment oberta davant aproximacions creatives podria ajudar a mesura que més i més llocs de treball dediquen temps a la consciència plena com a part de la vida laboral i cultural.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Elin A. Björling i col·laboradors, University of Washington
  University of Washington, Seattle, WA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors/ores originals
  Investigació publicada en Journal of the American Art Therapy Association, maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.