• 20 de maig de 2018

  Cicatrius Familiars

  Rastrejar un arbre genealògic, sovint explica molt sobre per què som com som. El mateix ocorre per a les nostres cèl·lules: es van desenvolupar a partir de diferents ancestres i els patrons de gens que activen, o expressen, guarden secrets sobre com es comporten als nostres teixits. En aquest tipus d'arbre genealògic cel·lular, els punts representen cèl·lules d'un peix zebra, col·locades en grups acolorits per un programa que detecta patrons d'expressió de gens similars (descoberts mitjançant la seqüenciació de l'ARN). Les línies negres unixen les cèl·lules amb els seus ancestres des de diferents etapes del desenvolupament del peix. Per a revelar aquests patrons, els investigadors tallen un fragment d'ADN dins d'embrions de peix zebra, forçant-los a 'sanar' ràpidament per a què les cèl·lules es dividisquen adequadament. Estes 'cicatrius genètiques' úniques queden enrere i actuen com a codis de barres, de manera que uneixen cèl·lules de peixos desenvolupats amb les seues avantpassades embrionàries. La tasca següent és seguir el desenvolupament de les cèl·lules mare humanes en òrgans artificials o organoides.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Junker Lab, Max Delbrück Center
  Berlin Institute for Medical Systems Biology, Max Delbrück Center for Molecular Medicine, Berlin, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Biotechnology, abril de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.