• 20 d'abril de 2018

  Camps de Batalla Microscòpics

  La guerra contra el càncer i moltes altres malalties està prenent lloc en un camp de batalla microscòpic. Un diagnòstic i tractament exitosos depenen de poder estudiar el teixit humà afectat sota un microscopi, per exemple, per a determinar si la malaltia s'està estenent, o si un tractament està funcionant. Malgrat això, preparar mostres de teixit sobre portaobjectes pot suposar prou de temps i molts recursos. Per fer front a açò, els científics han desenvolupat un mètode nou i barat de captació d'imatges de teixit humà fresc emprant llum ultraviolada, anomenat MUSE. Aquest pot produir imatges d'alta resolució de teixits humans en uns minuts, sense la necessitat de realitzar talls. MUSE va ser emprat per a capturar aquesta imatge, la qual mostra nervis (de color groc) i cèl·lules adiposes (blau) en teixit mamari. Aquesta simple tecnologia té el potencial de transformar la forma amb la que investiguem, i, en últim terme, ajudar a fer més ràpidament el diagnòstic de malalties, a més de suposar una forma més accessible per als hospitals i laboratoris, quan els recursos són limitats.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge de Richard Levenson, UC Davis
  Department of Pathology and Laboratory Medicine, University of California Davis Medical Center, Sacramento, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats per Richard Levenson, UC Davis
  Investigació publicada en Nature Biomedical Engineering, desembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.