• 31 de gener de 2017

    Batecs del Cor per Ordinador

    Els ordinadors han après a predir la supervivència en pacients amb una malaltia de cor amb més precisió del què és possible hui dia. En el futur, açò pot ajudar als metges a identificar pacients amb un risc major de mort prematura i tractar-los amb més intensitat. El programari d'intel·ligència artificial es va desenvolupar a partir de dades històriques de més de 250 pacients amb hipertensió pulmonar, que pot provocar insuficiència cardíaca. El programari analitza imatges del cor en moviment d'un pacient, capturades durant una ressonància magnètica. Acte seguit, utilitza el processament d'imatges per construir un 'cor virtual en 3D', reproduint la forma en què es contrauen més de 30.000 punts durant cada batec. Mitjançant el creuament dels models amb les dades dels pacients, s’aconseguí saber els atributs del cor, la seua forma i estructura, assignant a l'individu un determinat risc d'insuficiència cardíaca. Declan O'Regan, que va dirigir la investigació en el MRC LMS, diu: 'El programari està al 80% de precisió en la predicció de la supervivència en un any.’

    Llig més sobre aquesta investigació ací.

    Escrit per Deborah Oakley


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.