• 22 de maig de 2015

  ADN Sense Malalties

  Els nostres gens defineixen quasi tot sobre nosaltres –les coses bones i les roïnes. Si pogueres alterar els teus gens per evitar una malaltia, ¿ho faries? Recentment un equip d’investigació a Xina ha aconseguit exactament açò. La β-talassèmia és un trastorn hereditari de la sang causat per la mutació del gen de l’hemoglobina β, modificant aquest gen és possible impedir el desenvolupament de la malaltia. En aquest estudi només s’han utilitzat els embrions no viables (mostrats a la imatge), que no donarien lloc a nadons vius –l'ADN contingut dins dels embrions va ser tallat i reparat usant la tècnica d'edició genètica coneguda com CRISPR/Cas9. Tot i això la taxa d’èxits va ser baixa i l’assaig s’ha aturat, però sí que indica el començament cap a l’eradicació de malalties genètiques. Clarament aquest treball produeix moltes qüestions ètiques –¿on estan els límits de dur a terme les nostres modificacions?

  Escrit per Helen Thomas

  Imatge de Yotgos Nikas
  Science Photo Library
  Qualsevol reutilització d'aquesta imatge haurà de ser autoritzada per Science Photo Library
  Investigació publicada en Protein and Cell, abril de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.