• 14 de maig de 2015

  Acumular per Exterminar

  Els morts que tornen a perseguir els vius són coses de pel·lícules de terror, però per als bacteris, aquesta malson pot ser una realitat. I està sent possibilitat per la plata, un compost antimicrobià ben conegut amb un sorprenent impacte durador. Investigacions recents han demostrat que el tractament de bacteris amb plata no només mata les cèl·lules, sinó que també els fa acumular partícules de plata (que es mostren amb color blanc), que després es poden alliberar al medi quan hi ha bacteris sans. Un ''efecte zombi'' doblat, que essencialment convertix els bacteris morts en agents antimicrobians. La plata ja està àmpliament utilitzada per protegir-se dels microbis; als hospitals, pot estar present en qualsevol cosa, des de benes fins als tiradors de les portes. Aquesta nova visió de com la plata afecta realment a poblacions bacterianes podria ajudar a millorar el disseny d'equipament mèdic per aprofitar plenament el potencial dels morts vivents del regne bacterià.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Racheli Ben-Knaz Wakshlak, Rami Pedahzur i David Avnir
  The Hebrew University of Jerusalem, Israel
  Imatge mostrada amb permís de AAAS
  Investigació publicada en Scientific Reports, abril de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.