• 28 d'octubre de 2018

  Acte de Desaparició

  Quan els nervis estan danyats, un xicotet impacte en el sistema pot ajudar-los a curar-se. Les terminacions nervioses són estimulades amb impulsos elèctrics durant les operacions per a impulsar la seua regeneració, però fins fa poc de temps no hi havia forma de continuar amb aquesta teràpia mentre el pacient es recupera. Ara, un equip de científics ha dissenyat un paper prim, un implant bioelectrònic (en plata, amb els nervis mostrats en groc, en el model) controlat sense cables i capaç d’enviar impulsos elèctrics regularment als nervis danyats. En rates, l'estimulació amb aquest sistema durant diversos dies ha millorat la recuperació del nervi ciàtic, açò suggereix que en un període llarg l’estimulació pot accelerar la recuperació. Naturalment, el dispositiu és completament biodegradable, es dissol de manera innòcua i per això no és necessària una segona operació per a llevar-lo, amb components amb els quals es pot controlar el temps en què es mantindran actius. El següent pas inclou identificar quantes estimulacions són necessàries per al benefici màxim, perfeccionant la tècnica per tindre, a la llarga, un gran impacte en el tractament d’una lesió.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Jahyun Koo i col·laboradors, Northwestern University
  Center for Bio-Integrated Electronics, Northwestern University, Evanston, IL, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Medicine, octubre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.