• 25 de febrer de 2016

  Xerrades Cervell-Intestí

  Contenint al voltant de la meitat de mil milions connexions nervioses, l'intestí humà manté una comunicació immensament complexa amb el cervell. Els senyals passen entre el cervell i l'intestí a través d'aquests nervis i aquest últim també respon a molts senyals hormonals. De fet, la complexitat de les connexions neuronals de l'intestí ha portat a què aquesta complexa xarxa s'anomene 'el segon cervell'. Aquesta complexitat fa que, l'estudi de com l'intestí i el cervell es comuniquen, siga bastant desmoralitzador. Per tant, els científics utilitzen per investigar-ho un organisme més simple, la mosca de la fruita. Sorprenentment, els intestins de les mosques i els mamífers tenen estructura i funcions molt similars. Les mosques també tenen connexions nervioses del cervell a l'intestí que els investigadors esperen que tinguen un paper en el comportament d'alimentació, l'elecció d'aliments i el metabolisme. A la foto es mostra un intestí de mosca de la fruita (músculs en roig ) i una part dels nervis (blau i verd). Les mosques també poden ser manipulades genèticament, pel que és possible disseccionar la interacció entre l'intestí i el cervell encara més.

  El treball d'aquest grup de recerca es presenta aquesta vesprada a l'exposició 'Food of Tomorrow' a l'Imperial College, Londres.

  Escrit per Jake Jacobson

  Imatge produïda pel grup Gut and Signalling Metabolism del MRC CSC
  MRC Clinical Sciences Centre, Londres Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.