• 26 d'octubre de 2016

  Via Equivocada

  Cablejar el sistema nerviós és una feina difícil. En la majoria dels animals hi ha nervis llargs que van des del cervell cap avall al llarg de vies paral·leles a una columna central i després cap a fora a les diverses parts del cos. Per assegurar-se que això funciona correctament, s’estableix primer una 'via guia' molecular (dalt a l'esquerra) – aquesta és d'un embrió de la mosca de la fruita vista amb un microscopi. A continuació, els nervis creixen al llarg d'ella (baix a l'esquerra). Hi ha molts gens diferents responsables de mantindre aquests rectes i estrets, amb noms com ara Slit, Dscam i Robo (abreviatura de 'Roundabout', rotonda en anglès). Els canvis en aquests gens causen alteracions en les vies guia i el creixement dels nervis, com es mostra en les altres imatges. La comprensió del funcionament d’aquest procés en els insectes també està ajudant a comprendre el sistema de cablejat més complex dels éssers humans, i allò que ocorre quan les coses van malament.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Maryam Alavi i col·laboradors
  Department of Biology, University of Nevada, Reno, NV, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Biology, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.