• 23 de desembre de 2019

    Veure-ho Tot

    Gaudeixes observant cada pinzellada d'un quadre o sent captivat per una pel·lícula d'acció? Al món de la microscòpia, existeix una tècnica que combina el millor dels dos mons: la microscòpia correlativa òptica-electrònica (MCOE). Cèl·lules vives són fotografiades en 3D a temps real, utilitzant un microscopi òptic, i després processades per capturar imatges detallades fent servir un microscopi electrònic. Les imatges obtingudes són solapades amb ajuda de marques als plats on es s'han cultivat cèl·lules. Això funciona bé en plaques amb cèl·lules separades entre elles, però quan les cèl·lules omplin tot el suport, les marques queden obscurides. Ara, els investigadors solventen aquest problema fent crèixer les cèl·lules en reixetes de malla d'or. Les reixes romanen visibles tant amb microscòpia òptica com electrònica, inclús quan hi ha un creixement excessiu de cèl·lules. Això ha permés fotografiar cèl·lules vives i obtindre imatges amb microscòpia electrònica (imatge) de cèl·lules epitelials altament empaquetades infectades amb Salmonella (roig). Això ha revelat com una cèl·lula extén una estructura en forma d'anell en resposta a la infecció.

    Escrit per Lux Fatimathas
    Imatge del treball de Carina Kommnick, Andrea Lepper i Michael Hensel
    Abt. Mikrobiologie, Universität Osnabrück, Osnabrück, Alemanya
    Imatge publicada sota una llicència Creative Commons 4.0 International (CC BY 4.0)
    Publicat en Scientific Reports, novembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.