• 19 de novembre de 2019

  Una miqueta de Lyme

  Una picadura d'una paparra furtiva sovint porta al torrent sanguini aquest bacteri en forma d'espiral anomenat Borrelia burgdorferi (ressaltat en roig i verd), causant la malaltia de Lyme. La infecció dòna un confús rang de símptomes, des del dolor muscular fins a una erupció que es desplaça cap a fora de la picada. Les proves comuns de laboratori en el sèrum sanguini poden no detectar aquestes primeres etapes, alentint el tractament i la recuperació. Però pot ajudar-se amb un nou conjunt de biomarcadors - molècules biològiques que actuen com una emprenta dactilar per a una malaltia en proves químiques. Realitzar proves sensibles en una mena de laboratori de microfluids portàtil, pot permetre un ràpid diagnòstic de les primeres etapes de la malaltia de Lyme, aturant Borrelia burgdorferi en el seu camí en espiral.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de NIH National Institute of Allergy and Infectious Diseases
  Investigació del Department of Biomedical Engineering, Columbia University, New York, NY and Immuno Technologies Inc, Memphis, TN, EUA
  Drets de la imatge reservats per NIAID
  Investigació publicada al Journal of Clinical Microbiology, octubre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.