• 15 d'agost de 2017

    Un Inici Nerviós

    Tots som uns addictes a l'adrenalina. Confiem en el brunzit que aporta durant moments d'intensa activitat, i la seua influència orientadora sobre els ritmes quotidians del nostre cos. Qualsevol problema en la seua producció pot tindre importants impactes en la salut, per la qual cosa es pot aportar molts beneficis entendre com es construeix la glàndula suprarenal (la fàbrica d'hormones que se situa sobre els renyons). A les primeres etapes del desenvolupament humà, les cèl·lules de lloc diversos s'uneixen per formar la glàndula, i ara sabem que hi arriben al lloc final per una espècie d'autopista de nervis com els que es veuen de color rosa en aquest embrió de ratolí en desenvolupament. Prenen forma temporal com a cèl·lules (tenyides de color cian) que normalment es desenvolupen en cèl·lules de Schwann, les que es troben embolicades al voltant dels nervis de tot el cos. Només quan arriben a la seua destinació evolucionen a la seua forma definitiva, disposades a donar-nos una dosi d'adrenalina quan l'ocasió ho requerix.

    Escrit per Anthony Lewis
    Imatge mostrada per cortesia d'Igor Adameyko, Karolinska Institutet, Stockholm, Suècia
    Karolinska Institutet, Stockholm, Suècia
    Drets de la imatge reservada pels autor originals
    Investigació publicada en Science, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.