• 28 de juliol de 2016

  Un Informe Radiant

  Els científics a vegades fan que brillen les coses, no per diversió, sinó perquè pot ajudar a mostrar les estructures d'alguns teixits. Les rates tenen cervells complexos prou semblants als dels humans; per la qual cosa, per a ajudar en el seu estudi, els científics han fet recentment rates en les que qualsevol part pot brillar amb una proteïna fluorescent anomenada tdTomato. En aquestes rates, el gen de la tdTomato no funciona a menys que agregue un enzim anomenat Cre. El gen de la Cre està en l'ADN de les rates, programat per a activar-se només en certes cèl·lules. La imatge mostra un embrió de rata amb tdTomato (en groc) ressaltant les parts del sistema nerviós que controlen el ritme de la respiració. A més de poder observar l'estructura del teixit, aquestes rates es podrien utilitzar per a realitzar un seguiment del que ocorre amb les cèl·lules que brillen, per exemple si es mouen o es divideixen, o per a rastrejar les cèl·lules dels òrgans trasplantats en el cos del receptor.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de Hiroyuki Igarashi i col·laboradors
  Tohoku University Graduate School of Medicine, Sendai, Miyagi, Japó
  Imatge publicada originalment sota una llicència de Creative Commons (BY 4.0)
  Publicada en PLOS One, maig de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.