• 22 de febrer de 2016

    Ull per Ull

    És amenaçant aquesta cara de mico? Els micos basen les seves conclusions principalment a través de la inspecció dels ulls a la recerca de signes d'amenaça (a la dreta, el roig indica els llocs de mirada més llarga i el blau de més curta), mentre que un mico amb danys a la seua amígdala (la part del cervell que processa les reaccions emocionals com la por i l'ansietat) es distraurà per la boca de l'agressor potencial (a l'esquerra). Aquesta investigació mostra que una amígdala intacta és molt important per dirigir l'atenció als ulls, possiblement per reduir les possibilitats de mala interpretació de les possibles amenaces socials. Un dany en l'amígdala pot afectar les persones de molt diverses maneres, inclús fent-les més plàcides, fent que prenguin més riscos o, com s'il·lustra amb un cas extrem i famós, ser més agressiu. Així, l'estudiant nord-americà Charles Whitman, en 1966, va matar 16 persones en 24 hores, i el seu canvi de personalitat així com l'impuls de matar fou atribuït a un tumor que comprimia la seva amígdala.

    Escrit per Katie Panteli
    Imatge del treball d'Olga Dal Monte i col·laboradors
    National Institute of Mental Health, National Institutes of Health, Bethesda, MD, EUA
    Imatge originalment publicada sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
    Publicat en Nature Communications, desembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.