• 22 de febrer de 2016

  Ull per Ull

  És amenaçant aquesta cara de mico? Els micos basen les seves conclusions principalment a través de la inspecció dels ulls a la recerca de signes d'amenaça (a la dreta, el roig indica els llocs de mirada més llarga i el blau de més curta), mentre que un mico amb danys a la seua amígdala (la part del cervell que processa les reaccions emocionals com la por i l'ansietat) es distraurà per la boca de l'agressor potencial (a l'esquerra). Aquesta investigació mostra que una amígdala intacta és molt important per dirigir l'atenció als ulls, possiblement per reduir les possibilitats de mala interpretació de les possibles amenaces socials. Un dany en l'amígdala pot afectar les persones de molt diverses maneres, inclús fent-les més plàcides, fent que prenguin més riscos o, com s'il·lustra amb un cas extrem i famós, ser més agressiu. Així, l'estudiant nord-americà Charles Whitman, en 1966, va matar 16 persones en 24 hores, i el seu canvi de personalitat així com l'impuls de matar fou atribuït a un tumor que comprimia la seva amígdala.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball d'Olga Dal Monte i col·laboradors
  National Institute of Mental Health, National Institutes of Health, Bethesda, MD, EUA
  Imatge originalment publicada sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, desembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.