• 3 de gener de 2020

  Tumors Emergents

  Aproximadament el 10% dels casos de càncer al Regne Unit són de còlon. Alguns casos són causats per mutacions al gen APC, però també està implicada una molècula senyal anomenada IL-22. En condicions normals, IL-22 manté sà el teixit intestinal i activa una cascada de gens anomenada la via de STAT3. Ara, els investigadors busquen quin és el seu paper al càncer de còlon utilitzant ratolins. El teixit intestinal sà (1er i 2on panell de l'esquerra) i el teixit amb APC mutat (3er i 4t) poden activar els dos STAT3 en resposta a IL-22 - com s'observa per la tinció fluorescent blanca (2on i 4t panell). No obstant, l'equip va descobrir que al teixit mutat, a diferència del sà, IL-22 també activava gens involucrats en els danys al DNA i en l'estrés oxidatiu, dos processos coneguts per contribuir a la formació de tumors. Per tant, IL-22 té un paper en el càncer de còlon, probablement en la formació promptera de tumors.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Yu Chen i col·laboradors
  Cell and Developmental Biology, School of Life Sciences, University of Dundee, Dundee, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència de Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Biology, novembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.