• 30 de novembre de 2016

    Tot o Res

    Fa cent anys, com la Primera Guerra Mundial va assolar Europa, Edgar Adrian tractava a soldats amb lesions en els nervis a l'Hospital St. Bartholomew de Londres. S'havia traslladat a la capital per ser metge quan va esclatar la guerra en 1914. Després de la guerra, va tornar a Cambridge i a la seva investigació –l'exploració de com funcionen els nostres nervis. Se sabia que els nervis envien senyals elèctrics entre si i al cervell, però aquests senyals van ser difícils de detectar. Adrian va desenvolupar una manera d'amplificar 5000 vegades aquesta activitat elèctrica, fent més fàcil d'observar el tret de nervis individuals. Ell és molt conegut per mostrar que els nervis s'activen només quan l'estímul que reben està per damunt d'un determinat llindar: l'anomenada resposta del 'tot o res'. En 1932, Adrian i Charles Sherrington van ser guardonats amb el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina pel seu treball sobre els nervis.

    Escrit per Deborah Oakley

    Imatge de NIH U.S. National Library of Medicine
    Imatge de domini públicQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.